Rólunk
Az E-tanoda egy olyan mentorprogram, ahol budapesti gimisek online tanórákon segítenek hátrányos helyzetű társaiknak. A féléveket tábor indítja, színes programokkal, előadásokkal és szakmai felkészítéssel, melynek során a tanulócsoportokat is kialakítjuk, hogy aztán mentor és mentoráltja egy féléven keresztül heti rendszerességgel tartson online tanórákat.

A tanulási alkalmakhoz a Microsoft Teams tanulásmenedzsmentet segítő platformját használjuk, amely beépített Skype, chat és fájlmegosztó funkcióval is rendelkezik. A tanulnivaló összeállítása a #school tananyagfejlesztő program segítségével történik, ahol játékos formában, Prievara Tibor gamifikációs módszerét használva készülnek digitális feladatsorok egy-egy témához.

A program pilotja 2017 januárjában indult 14 tanulócsoporttal és 140 megtartott tanórával. 2018 októberében kibővülve, immár 82 fő (44 mentor és 38 mentorált) bevonásával összesen 37 tanulócsoportban folyik a munka.

Víziónk egy online mentorhálózat kiépítése, amely a 21. századi pedagógia eszközeit és módszereit alkalmazva tud hatékonyan segíteni az intézményesíett oktatás perifériájára szorult tanulóknak.

A jobb iskolai teljesítmény mellett az is fontos nekünk, hogy hidakat építsünk egymástól elszigetelten élő kortárs csoportok között, és lehetőséget biztosítsunk a másik megismerésére, értékes emberi kapcsolatok kialakítására.

A program a 21. Századi Pedagógiáért Alapítvány és a Telenor közös projektje, partnerségben a Microsofttal. Az E-tanoda mentoráltjai jelenleg három helyszínről, Gilvánfán és Magyarmecskén a Szamo Da Noj Egyesületnek, Alsószentmártonban pedig a Szent Márton Caritas Alapítványnak köszönhetően vesznek részt a programban.

Alapadatok:

A 21. Századi Pedagógiáért Alapítvány

Székhely: Budapest 1118 Iglói u. 11. mfszt. 2.

A kuratórium elnöke: Prievara Tibor

Kuratóriumi tagok: Nádori Gergő

Az E-tanoda program koordinátora: Farkas Bálint

Elérhetőség: 21pedagogia@gmail.com